POŽIAR V ŠKOLE: Po uhasení našla polícia telo mŕtveho muža

01.07.2023 Bratislava

Bratislava 1. júla (TASR) - Po uhasení požiaru v priestoroch školy na Skalickej ceste v Bratislave našli záchranári mŕtve mužské telo. Požiar mal byť vytvorený úmyselne. Informovala o tom hovorkyňa bratislavskej krajskej polície Jana Šimunková.

"Príslušníci Hasičského a záchranného zboru po uhasení požiaru spozorovali v zhorených priestoroch telo muža bez známok života. Privolaný súdny lekár na mieste konštatoval smrť," spresnila hovorkyňa. Zisťovateľ príčin požiaru uviedol, že požiar bol vytvorený úmyselne.

"Môžeme potvrdiť, že sme na tiesňovej linke 155 prijali informáciu o tom, že po uhasení požiaru bolo nájdené uhorené telo," priblížila pre TASR hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) Alena Krčová. Doplnila, že na miesto bol vyslaný obhliadajúci lekár.

Podpredseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) pre oblasť zdravotníctva Juraj Štekláč spresnil, že k požiaru došlo v skorých ranných hodinách v priestoroch školy pre mimoriadne nadané deti. "V budove vznikli rozsiahlejšie škody, ale pre túto chvíľu sú pre nás nepodstatné," dodal.

Na mieste činu ešte aj v sobotu popoludní pokračovali vyšetrovacie úkony. Psychologickú pomoc poskytujú na mieste odborníci z IPčka, priblížila riaditeľka odboru školstva, mládeže a športu Úradu BSK Jana Zápalová.

V sobotu, krátko pred požiarom školy, horelo aj v druhom bratislavskom okrese. Policajti boli krátko pred 2.00 h privolaní k požiaru viacerých motorových vozidiel nachádzajúcich sa v areáli jednej z firiem na Pestovateľskej ulici. "V dôsledku požiaru založeného neznámym páchateľom došlo v súkromnom areáli firmy k zapáleniu šiestich motorových vozidiel a pred areálom firmy k zapáleniu ďalších ôsmich motorových vozidiel," priblížila.

Presné príčiny a okolnosti uvedených udalostí sú predmetom vyšetrovania. "Vzhľadom na prebiehajúce úkony nie je možné poskytnúť bližšie informácie," dodala Šimunková.
 

Vyberte región